.

.

New
Ralph Vaughan Williams: Scott на Antarctic – заврши филмот резултат

Ralph Vaughan Williams: Scott на Antarctic – заврши филмот резултат

DEN 623.76

Количина на стоки
Достапно

RALPH VAUGHAN WILLIAMS (1872-1958) Скот на Antarctic : комплетна оценка (1947-48 ед 2016 година), Вклучувајќи броеви исклучени од конечната cut на филмот Транскрибирани и уредена од оригинални ракописи од Мартин Yates (2016 година) 1. Главниот Наслов ["Херојство"] 2. Antarctic Пролог 3. Oriana [Вилсон, сопруга] 4. Несреќата [Oriana е прва средба со Скот] 5. Скулптура Сцена Дел 1 [Kathleen Скот и нејзиниот сопруг] Kathleen 1 6. Скулптура Сцена Дел 2 [Kathleen 2] ) 7. Нансен 8. Скот и Oates во Дождот 9. Канцеларија 10. Кралицата Роденденот на 11 Март. Бродот Заминување од Кардиф 12. Amundsen 13. Мраз Floes 14. Санта мраз 15. Пингвин Танц 16. Рос Островот 17. Бродот е Заминување од Рос Островот 18. База На Камп 19. Аурора 1 20. Пони Март [Балтички Флота] 21. Пони 2 Март 22. Пони Март и Aphelion 23. Blizzard 24. Далечни Глечерот (Andante misterioso) 25. Качување на Глечерот (Lento) 26. Скот на Глечерот 1 [Верзија 1] (Risoluto – Andante) 27. Скот на Глечерот 2 [Верзија 2] (Andante maestoso) 28. Снег Обичен [Скот одлука] (Lento) 29. Kathleen 3 (Andante sostenuto) 30. Поларните Партија Заминува 1 (Moderato alla марша pesante e) 31. Поларните Партија Заминува 2 (Moderato alla марша pesante e) 32. Бр 101 Март (Alla марша) 33. Црно Знаме (Andante moderato) 34. Враќање (Andante alla марша – Allegro) 35. Опаѓачки Глечерот (Lento) 36. Смртта на Еванс [Проширена Верзија] (Lento – Lamentoso) 37. Смртта на Oates (Lento – Maestoso) 38. Аурора 2 (Maestoso) 39. Само Единаесет Милји (Lento) 40. Откривањето на Шаторот и Тела (Lento moderato) 41. Крајот Музика (Andante sostenuto – Maestoso).

Карактеристики на понудата

Неодамнешно

Слични понуди